REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená vejce po gaskoňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky lilku pokladené vařeným vajíčkem, posypané šunkou a přelité ochuceným rajským protlakem.


Ingredience:
6 ksvajec uvařených natvrdo
4 ksplátků šunky
3 ksmalých lilků
3 ksstroužků česneku
1 kssnítky listové petrželky + na ozdobení
4 lžíceolivového oleje
100 mlrajského protlaku
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté, osušené lilky rozkrájíme na 1 cm silné plátky, osolíme, potřeme citronovou šťávou, opečeme na rozehřátém oleji a vyndáme je
2. Pak na oleji opečeme půlky uvařených vajec, vyjmeme je a nakonec v pánvi orestujeme na nudličky nakrájenou šunku
3. Rajský protlak zahřejeme, vmícháme oloupané utřené stroužky česneku a na drobno nasekanou petrželku
4. Lilky rozdělíme na talířky, na každý plátek položíme vajíčko, posypeme šunkou a přelijeme ochuceným protlakem a ozdobíme kouskem petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy