Hovězí steak opečený na oleji na pánvi, servírovaný nakrájený na plátky spolu s pyré z z povařeného celeru, brambor, másla a mléka.
Ingredience:
Maso: | |
500 g | hovězí bio svíčkové |
1 lžička | bio slunečnicového oleje |
sůl | |
Na celerovo-bramborovým pyré: | |
1 ks | bio celer |
2 ks | bio brambory |
1 sklenka | bio mléka |
1 lžíce | bio másla |
voda | |
sůl |
Postup:
- Hovězí steak vyndejte z lednice minimálně hodinu před jeho přípravou, aby získal pokojovou teplotu.
- Mezitím si dejte do osolené vody vařit pokrájený celer s bramborami. Jakmile jsou kousky zeleniny měkké, rozmačkejte je, přidejte máslo a trochu mléka. Vše umixujte, postupně přidávejte mléko, dokud vám nevznikne jemné pyré bez kousků. Dochuťte jej solí dle potřeby.
- Na pánvi si rozehřejte trošku oleje a zprudka opečte hovězí steak z každé strany zhruba 4 minuty, aby byl uvnitř krásně šťavnatý.
- Rozkrájejte jej na plátky, posolte a podávejte s celerovo-bramborovým pyré.
Recept k článku zde: Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli
Špízy z vepřových palců, teplý čočkový salát, pečivo
Štika na bramborách a česneku, pečená ve slaninovém kabátku