REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí ragú na víně s hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí maso nakrájené na kostky, podušené na cibulovém základě spolu s kořenovou zeleninou a dalšími ingrediencemi doměkka, nastavené povařenými hříbky, dochucené strouhaným perníkem.


Ingredience:
600 gsrnčí plece nebo kýty bez kostí
300 gmenších hříbků
40 gstrouhaného perníku
6 kskuliček celého pepře
4 kskuliček nového koření
4 kskuliček jalovce
2 ksbobkových listů
1 kssnítky tymiánu
1 kscibule
1 ksmalé mrkve
1/4 ksmalého celeru
2 lžícebrusinkové zavařeniny nebo zavařených brusinek
1 lžícešvestkových povidel
1 lžícekrupicového cukru
1 lžíceoleje
200 mlčerveného vína
šťáva a kůra z 1/2 citronu
voda
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme, očištěné maso nakrájíme na kostky
2. Do hrnce dáme asi 3/
4 l vody, sůl, celé koření, přivedeme k varu, vložíme nakrájené maso, asi 10 minut povaříme a pak vyjmeme, do vývaru vložíme houby, také asi 10 minut povaříme doměkka, potom je vyjmeme a uchováme stranou
3. V kastrole rozehřejeme olej, vsypeme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, posypeme cukrem a jakmile začne karamelizovat přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli opékáme do světle hněda
4. Do připraveného základu vložíme maso, zastříkneme citronovou šťávou, přidáme kousek citronové kůry, tymián, podlijeme částí vývaru z masa i hub a červeným vínem
5. Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání a podlití vývarem doměkka, ke konci dušení přidáme povidla a brusinkovou zavařeninu, dodusíme a měkké maso vyjmeme
6. Omáčku zahustíme strouhaným perníkem, dobře provaříme a potom přecedíme zpět na maso, podle potřeby dochutíme solí, přidáme hříbky a krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme například s červeným zelím a nočky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy