REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované plátky srnčí plece, podušené na zkaramelizované zelenině ve vývaru, octu a červeném víně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gsrnčí plece
100 gslaniny
500 mlvývaru
100 mlčerveného vína
2 lžícehladké mouky
2 lžícerybízové marmelády
2 lžícecukru
2 lžícesádla
2 lžíceocta
1 lžícerajčatového protlaku
5 kskuliček černého pepře
3 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
2 ksmrkve
2 ksrajčat
1 kspetržele
1 kscibule
1/2 ksmenšího celeru
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Srnčí plec prošpikujeme špalíčky slaniny
2. V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme kostičky cibule a kořenové zeleniny, přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat, přilijeme ocet a vývar, přivedeme k varu
3. Do vroucího základu vložíme maso, kostičky rajčat, protlak s kořením a maso pod pokličkou dusíme asi 90 minut
4. Měkkou plec vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, 5 minut povaříme
5. Přidáme víno, marmeládu a společně vše prohřejeme, pokrm dochutíme solí a citronovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy