REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srdíčka z vlašských oříšků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví ve tvaru srdíček pokapané čokoládou a ozdobené půlkami vlašských oříšků. Uvedené množství postačí na 80 kusů.


Ingredience:
Pro přípravu těsta:
300 ghladké mouky
200 gmásla nebo margarínu
100 gcukru
75 grozemletých vlašských oříšků
1 ksžloutku
1 ksnastrouhaného citrónu
2 lžícekyselé smetany
špička nože kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
mouka k pomoučení válu
pergamenový papír na plech
Na polevu:
200 gjemně hořké čokolády
80 kspoloviček vlašských ořechů

Postup:

1. Všechny přísady pro přípravu těsta dáme do mísy a zpracujeme
2. Těsto ponecháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici
3. Na pomoučené ploše vyválíme, tvořítkem vypícháme malá srdíčka
4. Pokládáme na plech, vyložený pergamenovým papírem a pečeme ve střední části v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut
5. Pro polevu rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě čokoládu
6. Srdíčka potřeme a každé ozdobíme polovičkou vlašského oříšku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy