Vánoční cukroví ve tvaru srdíček pokapané čokoládou a ozdobené půlkami vlašských oříšků. Uvedené množství postačí na 80 kusů.
Ingredience:
Pro přípravu těsta: | |
300 g | hladké mouky |
200 g | másla nebo margarínu |
100 g | cukru |
75 g | rozemletých vlašských oříšků |
1 ks | žloutku |
1 ks | nastrouhaného citrónu |
2 lžíce | kyselé smetany |
špička nože kypřícího prášku do pečiva | |
špetka soli | |
mouka k pomoučení válu | |
pergamenový papír na plech | |
Na polevu: | |
200 g | jemně hořké čokolády |
80 ks | poloviček vlašských ořechů |
Postup:
1. Všechny přísady pro přípravu těsta dáme do mísy a zpracujeme
2. Těsto ponecháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici
3. Na pomoučené ploše vyválíme, tvořítkem vypícháme malá srdíčka
4. Pokládáme na plech, vyložený pergamenovým papírem a pečeme ve střední části v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut
5. Pro polevu rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě čokoládu
6. Srdíčka potřeme a každé ozdobíme polovičkou vlašského oříšku.