REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z garnátů a ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Garnáti grilovaní s ovocem v alobalu.


Ingredience:
16 ksvyloupaných garnátů
8 ksšvestek
2 kshrušky
4 kssnítky rozmarýnu
4 kssnítky tymiánu
4 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
sůl
alobal

Postup:

1. Vyloupané garnáty a ovoce omyjeme, necháme důkladně okapat
2. Švestky rozpůlíme, zbavíme pecek, hrušky rozpůlíme a ze středu vyřízneme střed s jádry, vče omyjeme a nakrájíme na větší kousky
3. Vždy 4 ks garnátů napichujeme na jednotlivé jehly střídavě spolu s ovocem
4. Špízy potřeme olejem, dochutíme pepřem a solí, doplníme je o snítky tymiánu a rozmarýnu
5. Jednotlivě jehly zabalíme do alobalu
6. Grilujeme, za častého obracení, 15-20 minut.

Doporučení:

Takto upravené špízy servírujeme s čerstvým pečivem nebo například s uvařenými rýžovými nudlemi.

Poznámka:

Postup vybírání masa z garnátů: Korýše uchopíme oběma rukama za ocas a halvu a opatrně jimi otáčíme proti sobě, až je roztrhneme. Dolní stranu ocasové části nastříhneme a maso z krunýře vybereme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy