REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špikované kuřecí prso na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzeným bokem prošpikovaná kuřecí prsa, zprudka opečená na sádle, podušená spolu se zeleninou a kořením, servírovaná s omáčkou z výpeku spolu s domácími knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 ksvelká kuřecí prsa
1 ksmenší petržele
1 kskousek celeru
1 ksvětší mrkve
1 kscibule
200 gprorostlého uzeného boku
250 mlsmetany na šlehání
200 mlvývaru
2 lžícesádla
1 lžícemásla
koření: bobkový list, nové koření, jalovec, tymián, pepř
hořčice
citron
vývar
cukr
sůl
Ostatní: zakysaná smetana, brusinková zavařenina
Na knedlíky:
350 ghrubé mouky
20 gkvasnic
150 mlmléka
1 ksstarší žemle
1 ksvejce
špetku cukru
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naplníme klínky prorostlého boku, smotáme provázkem a opečeme zprudka na sádle
2. Maso vytáhneme, do výpeku vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, opečeme dozlatova, pak přidáme cibuli, divoké koření, jalovec, tymián, cukr, necháme zkaramelizovat, nakonec přidáme vývar a po 20 minutách i kuře
3. Dusíme dalších dvacet minut
4. Kuře opět vyjmeme, omáčku propasírujeme, pokud bude řídká, zahustíme jíškou a dochutíme hořčici, cukrem a citronem, zjemníme máslem
5. Maso ozdobně nakrájíme a podáváme s omáčkou z výpeku, zdobíme brusinkovou zavařeninou a zakysanou smetanou. Příprava knedlíku: 1. Do mísy prosejeme hrubou mouku, uděláme v ní důlek, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme třetinou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek
2. Přidáme zbytek mléka, vejce, osolíme, vytvoříme řidší těsto, do něhož dáme nakrájenou žemli, řádně prohněteme, necháme vykynout
3. Formujeme šišky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy