Nákyp z paprik, špenátu, cuket, cibule, točeného salámu a bramborové kaše, posypaný strouhaným sýrem, v troubě zapečený.
Ingredience:
450 g | špenátu |
300 g | točeného salámu |
150 g | strouhaného eidamu |
2 lžíce | olivového oleje + na vymazání mísy |
2 sáčky | instantní bramborové kaše |
2 ks | červené papriky |
2 ks | cukety |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté cukety a očištěné papriky nakrájíme na kostičky, na stejně velké kousky nakrájíme točený salám
2. Oloupanou cibuli i stroužek česneku na drobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou zeleninu a společně chvíli dusíme
3. Pak k zelenině přidáme rozmražený špenát s nakrájeným salámem, vše osolíme, okořeníme pepřem a prohřejeme
4. Podle návodu na sáčku připravíme bramborovou kaši (většinou ji rozmícháme ve vodě nebo mléku)
5. Zeleninovou směsí naplníme vymaštěnou zapékací mísu, po povrchu rozprostřeme připravenou kaši a vydatně posypeme na drobno nastrouhaným sýrem
6. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pokrm zapečeme dozlatova (asi 30-40 minut).
Bramborovou kaši můžeme připravit běžným způsobem asi z 1 kg brambor.