REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový nákyp s bramborovou čepicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp z paprik, špenátu, cuket, cibule, točeného salámu a bramborové kaše, posypaný strouhaným sýrem, v troubě zapečený.


Ingredience:
450 gšpenátu
300 gtočeného salámu
150 gstrouhaného eidamu
2 lžíceolivového oleje + na vymazání mísy
2 sáčkyinstantní bramborové kaše
2 ksčervené papriky
2 kscukety
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté cukety a očištěné papriky nakrájíme na kostičky, na stejně velké kousky nakrájíme točený salám
2. Oloupanou cibuli i stroužek česneku na drobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou zeleninu a společně chvíli dusíme
3. Pak k zelenině přidáme rozmražený špenát s nakrájeným salámem, vše osolíme, okořeníme pepřem a prohřejeme
4. Podle návodu na sáčku připravíme bramborovou kaši (většinou ji rozmícháme ve vodě nebo mléku)
5. Zeleninovou směsí naplníme vymaštěnou zapékací mísu, po povrchu rozprostřeme připravenou kaši a vydatně posypeme na drobno nastrouhaným sýrem
6. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pokrm zapečeme dozlatova (asi 30-40 minut).

Doporučení:

Bramborovou kaši můžeme připravit běžným způsobem asi z 1 kg brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy