REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové ravioli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí vařené ravioli naplněné špenátovou náplní a pokapané olejem, zdobené bazalkou.


Ingredience:
Na těsto:
275 ghladké mouky
4 lžicoleje
1 ksvejce + bílek na potření
sůl
Na náplň:
500 gmraženého špenátu
150 gtvarohu
1 lžícemásla
1 ksmenší cibule
mletý pepř
muškátový květ
sůl
Na ozdobu:
bazalka

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozehřátém másle, přidáme rozmrazený, odkapaný špenát, 2 minuty podusíme, přimícháme tvaroh, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým květem
2. Z hladké mouky, vejce, špetky soli a 4 lžic oleje vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut v lednici odpočinout
3. Pak z těsta vyválíme plát o síle 2 mm, rozpůlíme ho, na jeden plát naneseme lžičkou vychladlou špenátovou náplň 4 cm od sebe, volná místa potřeme rozšlehaným bílkem, přiložíme druhý plát, lehce přitiskneme a kulatou formou vykrájíme ravioli plněné špenátem
4. Ravioli dáme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut, pak je slijeme, rozdělíme na talíře, pokapeme olejem a ozdobíme bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy