REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety v omáčce z brokolice a sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celozrnné nebo i obyčejné špagety uvařené ve slané vodě, servírované se sýrovou omáčkou a růžičkami uvařené brokolice.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gcelozrnných nebo i obyčejných špaget
400 gbrokolice
300 gslunečnicových semínek
200 gkrabů
150 gtaveného sýra
20 gmásla
1/2 svazkukopru
200 mlmléka
1 kscibule
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme ve slané vodě na skus, pak je slijeme a necháme důkladně okapat
2. Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky, které asi 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě, vytáhneme je, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme důkladně okapat
3. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, zchladíme ji mlékem, přidáme tavený sýr a na mírném ohni ho v mléce necháme rozpustit, nakonec přidáme kraby
4. Omytý a osušený kopr nasekáme na jemno, omáčku ochutíme nasekaným koprem a pepřem
5. Slunečnicová semínka opražíme na pánvi bez tuku
6. Špagety urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme růžičkami brokolice
7. Nakonec jednotlivé porce posypeme opraženými semínky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy