REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové cannelloni II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny naplněné špenátem, přelité rajčatovou omáčkou a posypané mozzarellou, zapečené dozlatova.


Ingredience:
800 gčerstvého špenátu
400 gsýra ricotty
250 gtěstovin cannelloni
150 gsýra mozzarelly
2 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 ksvelké cibule
špetka mletého muškátového oříšku
mletý pepř
bylinky na ozdobní
voda
sůl
Na rajčatovou omáčku:
500 gnakrájených rajčat
100 mlvody
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
2 ksvelkých cibulí
2 ksstroužků česneku
špetka mletého pepře
špetka soli

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě za občasného promíchání doměkka, scedíme je, necháme okapat a vychlanout
2. Oloupané prolisované stroužky česneku a oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji, přidáme špenát, pod pokličkou dusíme asi 5 minut, pak přebytečnou vodu slijeme, vmícháme ricottu, vejce, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, promícháme a dáme stranou
3. Na omáčku zpěníme oloupané nadrobno nakrájené cibule i česnek, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, vodu, sůl, mletý pepř, přivedeme k varu, snížíme teplotu, vaříme asi 10 minut a nakonec rozmixujeme dohladka
4. Do pekáčku nalijeme třetinu rajčatové omáčky, naskládáme cannelloni naplněné špenátem, přelijeme zbylou omáčkou a povrch posypeme nastrouhanou mozzarellou
5. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C dozlatova (asi 35 minut) a při podávání ozdobíme bylinkami.

Poznámka:

Těstoviny cannelloni jsou silnější trubičky, které se plní a zapékají.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Neházejte luštěniny do jednoho pytle a neochuzujte se o skvělý zdroj zdraví

Luštěniny nejsou jen zelená čočka a hrách. Tato rodina je bohatá a nabízí spoustu různých chutí. Součástí jídelníčku by měla být nejen díky své variabilitě užití a chutí, ale také pro blahý vliv na naše zdraví. Moderní gastronomie luštěniny využívá často a díky tomu stále roste její popularita, a to nejen mezi vegetariány a vegany. Seznamte se s dalšími druhy luštěnin a pozvedněte jejich konzumaci v České republice, která je celosvětově podprůměrná. Nevyhýbejte se luštěninám, nevíte, o co přicházíte.

číst dále ...

Nové exkluzivní japonské whisky na českém trhu

Společnost Premier Wines & Spirits s novým rokem 2020 představuje rozšířené portfolio svého whisky sortimentu. Nově na náš trh přináší stále oblíbenější japonské whisky. Konkrétně zde pořídíte exkluzivní Kura The Whisky a whisky Kamiki, která jako první zraje v sudech z japonského cedru.

číst dále ...

Překvapivě dietní: obohaťte letos svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná rázně odmítli

Začali jste nový rok s předsevzetím dostat se do kondice a ideálně pár kilo zhubnout? Letos by to pro vás nemusel být takový oříšek, měli byste ale volit správnou cestu. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí zařadit potraviny, o kterých byste možná na první pohled ani neřekli, že vám v boji s přebytečnými kily mohou pomoci.

číst dále ...

Směs od Labety – Mazanec bez lepku

Mazat se s mazancem? Proč ne, když máte dost času. Se směsí od Labety je to ale taková hračka, že si tuhle sladkou dobrotu upečete i několikrát za rok, nejen na Vánoce. Navíc se jedná o bezlepkový produkt, takže ho můžete bez obav nabídnout i jakékoli návštěvě. Do těsta už stačí jen přidat mléko, máslo a žloutky. Dle chuti doplníte do těsta rozinky, kandované ovoce, ořechy nebo mandle. Pečení si pak můžete usnadnit v domácí elektrické pekárně. A je raz dva napečeno. Mazanec od Labety si zamilujete vy i celá vaše rodina stejně jako ten od babičky.

číst dále ...

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.

číst dále ...

Není farmář jako farmář o marketingovém triku na obalech potravin

Farmářský, bio, maminčin, domácí… Tolik různých nápisů se objevuje na obalech potravin. Dokážeme si ale představit, co se za nimi skrývá? Ne všechny jsou oficiálně stanovené zákonem a můžeme tak lehce nalítnout lacinému triku prodejcovu. Čtěte a dozvíte se, na co si dát pozor při příští návštěvě obchodu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy