REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová rýže II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže podušená v troubě spolu se špenátem, ochucená rozinkami.


Ingredience:
300 grýže
100 gmraženého špenátu
50 grozinek
1 lžičkavegety
voda
sůl
listy čerstvého špenátu na ozdobu

Postup:

1. Přebranou rýži propláchneme pod studenou tekoucí vodou
2. Rozpustíme špenát, ochutíme ho vegetou, případně solí, vsypeme rozinky a rýži, přilijeme vařící vodu na prst nad rýži
3. Nádobu přikrytou poklicí vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a dusíme 20 minut
4. Teprve po vyjmutí z trouby rýži se špenátem promícháme vidličkou, dle chuti přisolíme
5. Nakonec do rýže zamícháme na proužky nakrájené listy čerstvého špenátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy