REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šafránová rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušená rýže ochucená šafránem, máslem, pažitkou a solí.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
250 gdlouhozrnné rýže
40 gmásla
1 ksvětší cibule
0,5 lžičkyšafránu
pažitka
olej
sůl

Postup:

1. Rýži dáme do síta a propláchneme ji vařící vodou
2. Potom ji vložíme do vymazaného pekáčku, doplníme mírně osolenou vodou (v množství asi 1,5 x větším, než je objem rýže), přidáme cibuli a dusíme pod pokličkou, dokud se tekutina nevypaří
3. Když je rýže hotová, rozpustíme v másle půl lžičky šafránu a přidáme ho k rýži
4. Podle potřeby dosolíme a posypeme pažitkou.

Doporučení:

Skvěle vypadá šafránová divoká rýže – Před dušením přidáme do směsi hrst zrn divoké rýže, chutnající po oříšcích a ochutíme šafránem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy