REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová roláda plněná sýrovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený těstový korpus ze zamraženého špenátového protlaku, polohrubé moky, vejce a česneku, potřený sýrovým krémem, zamotaný do tvaru rolády, po ztuhnutí v lednici nakrájený na plátky a podávaný jako předkrm, součást studených mís či jako zdravá svačinka.


Ingredience:
Na těsto rolády:
400 gzmraženého špenátového protlaku
120 gpolohrubé mouky
2-3 ksstroužky česneku
3 ksvejce
pepř
sůl
Na náplň:
250 gtaveného sýra
125 gmásla
1-2 ksvejce uvařená na tvrdo
1 kscibule
(mrkev, uzený losos, sterilované kápie ... )
Ostatní:
papír na pečení

Postup:

1. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků
2. Do povoleného špenátového protlaku vmícháme vaječné žloutky, prolisovaný česnek a mouku, ochutíme solí a pepřem
3. Nakonec do směsi zapracujeme ušlehaný tuhý sníh z bílků
4. Na plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme připravenou špenátovou hmotu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 12 minut, pak základ rolády vytáhneme z trouby a necháme chvíli odpočinout a mírně prochladnout, ještě teplé těsto i s papírem na pečení pak svineme do rolády a necháme úplně vychladnout
5. Mírně změklé máslo smícháme s taveným sýrem, nadrobno nasekaným vejcem uvařeným na tvrdo, oloupanou, a nadrobno nasekanou cibulí, náplň ještě ochutíme solí
6. Připravenou roládu rozvineme, papír opatrně sundáme a těsto potřeme sýrovým krémem a u kraje, který bude po zavinutí středový, poklademe proužky uzeného lososa, nebo tenké tyčinky očištěné mrkve, okapané kápie apod.
7. Roládu zavineme a necháme v lednici ztuhnout, pak ji nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy