REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová roláda plněná sýrovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený těstový korpus ze zamraženého špenátového protlaku, polohrubé moky, vejce a česneku, potřený sýrovým krémem, zamotaný do tvaru rolády, po ztuhnutí v lednici nakrájený na plátky a podávaný jako předkrm, součást studených mís či jako zdravá svačinka.


Ingredience:
Na těsto rolády:
400 gzmraženého špenátového protlaku
120 gpolohrubé mouky
2-3 ksstroužky česneku
3 ksvejce
pepř
sůl
Na náplň:
250 gtaveného sýra
125 gmásla
1-2 ksvejce uvařená na tvrdo
1 kscibule
(mrkev, uzený losos, sterilované kápie ... )
Ostatní:
papír na pečení

Postup:

1. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků
2. Do povoleného špenátového protlaku vmícháme vaječné žloutky, prolisovaný česnek a mouku, ochutíme solí a pepřem
3. Nakonec do směsi zapracujeme ušlehaný tuhý sníh z bílků
4. Na plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme připravenou špenátovou hmotu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 12 minut, pak základ rolády vytáhneme z trouby a necháme chvíli odpočinout a mírně prochladnout, ještě teplé těsto i s papírem na pečení pak svineme do rolády a necháme úplně vychladnout
5. Mírně změklé máslo smícháme s taveným sýrem, nadrobno nasekaným vejcem uvařeným na tvrdo, oloupanou, a nadrobno nasekanou cibulí, náplň ještě ochutíme solí
6. Připravenou roládu rozvineme, papír opatrně sundáme a těsto potřeme sýrovým krémem a u kraje, který bude po zavinutí středový, poklademe proužky uzeného lososa, nebo tenké tyčinky očištěné mrkve, okapané kápie apod.
7. Roládu zavineme a necháme v lednici ztuhnout, pak ji nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy