REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová roláda plněná sýrovým krémem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený korpus ze zmraženého špenátového protlaku, polohrubé moky, vejce a česneku, potřený sýrovou náplní, zamotaný do tvaru rolády, po ztuhnutí v lednici nakrájený na plátky a podávaný jako předkrm.


Ingredience:
Na těsto:
400 gmrazeného špenátového protlaku
120 gpolohrubé mouky
1 lžičkasoli
4 ksstroužky česneku
3 ksvejce
Na sýrovou nápln:
160 gtaveného sýra
125 gmásla
50 gšunky
2 ksnatvrdo uvařená vajíčka
1 ksmalé cibule
špetka soli
Ostatní:
papír na pečení, potravinářská fólie na zabalení

Postup:

1. V první řadě si nezapomeneme dát rozmrazit špenát
2. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a přidáme jej do směsi vymíchané z ostatních surovin na těsto
3. Těsto vylijeme na velký plech vyložený papírem na pečení a upečeme při cca 180 °C, pečeme asi 12 minut 4. Po upečení roládu s papírem stočíme a zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout (roláda by neměla prasknout)
5. Cibuli, vajíčka a šunku pokrájíme nadrobno, máslo s taveným sýrem dobře utřeme, přidáme sůl a nakrájené ingredience, vše dobře promícháme
6. Náplň natřeme na vychladlý špenátový korpus, ten dobře a pevně stočíme
7. Roládu zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice dobře ztuhnout, pak ji krájíme ostrým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy