V troubě upečený korpus ze zmraženého špenátového protlaku, polohrubé moky, vejce a česneku, potřený sýrovou náplní, zamotaný do tvaru rolády, po ztuhnutí v lednici nakrájený na plátky a podávaný jako předkrm.
Ingredience:
Na těsto: | |
400 g | mrazeného špenátového protlaku |
120 g | polohrubé mouky |
1 lžička | soli |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | vejce |
Na sýrovou nápln: | |
160 g | taveného sýra |
125 g | másla |
50 g | šunky |
2 ks | natvrdo uvařená vajíčka |
1 ks | malé cibule |
špetka soli | |
Ostatní: | |
papír na pečení, potravinářská fólie na zabalení |
Postup:
1. V první řadě si nezapomeneme dát rozmrazit špenát
2. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a přidáme jej do směsi vymíchané z ostatních surovin na těsto
3. Těsto vylijeme na velký plech vyložený papírem na pečení a upečeme při cca 180 °C, pečeme asi 12 minut 4. Po upečení roládu s papírem stočíme a zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout (roláda by neměla prasknout)
5. Cibuli, vajíčka a šunku pokrájíme nadrobno, máslo s taveným sýrem dobře utřeme, přidáme sůl a nakrájené ingredience, vše dobře promícháme
6. Náplň natřeme na vychladlý špenátový korpus, ten dobře a pevně stočíme
7. Roládu zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice dobře ztuhnout, pak ji krájíme ostrým nožem.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.