REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z mraženého špenátu a dalších ingrediencí, naplněná sýrovou náplní.


Ingredience:
400 gmraženého špenátu
12 gpolohrubé mouky
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
sůl
Na náplň:
170 gtaveného sýra
120 gmásla
2 ksvařených vajec
1 ksstřední cibule
sterilované kapie
pikantní koření
sůl

Postup:

1. Rozmražený špenát smícháme s polohrubou moukou, žloutky, oloupanými, utřenými stroužky česneku, solí a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Špenátové těsto rozdělené na dvě poloviny, nalijeme do dvou pekáčků vyložených pečicím papírem a stěrkou rozetřeme na tři milimetry silnou vrstvu
3. Dáme do trouby a pečeme při 190 °C asi 12 minut
4. Upečené pláty zakryjeme vlhkými utěrkami, stočíme a necháme vychladnout
5. V míse smícháme změklé máslo, tavený sýr, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nasekané sterilované kapie, na jemno nasekaná vajíčka a podle chuti přidáme sůl a pikantní koření
6. Vychladlé rolády rozbalíme, potřeme připravenou náplní, stočíme a dáme do lednice vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy