REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky s uzeným masem (žemlové)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na páře uvařené knedlíky ze slaniny, uzeného, hrubé mouky, vajec, cibule … a samozřejmě také housek.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksrohlíků
3 ksvejce
2 kscibule
1 hrsthrubé mouky
250 guzeného boku
100 gšpeku
plocholistá petržel
muškátový oříšek
kysané zelí
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno, špek na drobno a uzené na stejné kostičky jako rohlíky
2. Rozškvaříme špek, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, šest rohlíků a uzené maso, opečeme dozlatova
3. Zbylé rohlíky polijeme trochu uzeným vývarem, který nám zbyl z anglické, přidáme 3 vejce a opečené rohlíky s masem, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme mouku (ne moc) a v případě, že se nám těsto bude zdát řídké, přidáme strouhanku
4. Pak tvarujeme knedlíky, které vaříme dle velikosti v páře (já je vařil 15 minut o průměru 10 cm)
5. Podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy