Na páře uvařené knedlíky ze slaniny, uzeného, hrubé mouky, vajec, cibule … a samozřejmě také housek.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | rohlíků |
3 ks | vejce |
2 ks | cibule |
1 hrst | hrubé mouky |
250 g | uzeného boku |
100 g | špeku |
plocholistá petržel | |
muškátový oříšek | |
kysané zelí | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno, špek na drobno a uzené na stejné kostičky jako rohlíky
2. Rozškvaříme špek, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, šest rohlíků a uzené maso, opečeme dozlatova
3. Zbylé rohlíky polijeme trochu uzeným vývarem, který nám zbyl z anglické, přidáme 3 vejce a opečené rohlíky s masem, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme mouku (ne moc) a v případě, že se nám těsto bude zdát řídké, přidáme strouhanku
4. Pak tvarujeme knedlíky, které vaříme dle velikosti v páře (já je vařil 15 minut o průměru 10 cm)
5. Podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Tomáš Mika
Španělský ptáček s houskovým knedlíkem
Špikovaná jehněčí pečeně, dušený špenát, bramborový knedlík