REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekáčkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z orestované cibule, slaniny, špekáčků, toastového chleba, mléka, vajec a bylinek.


Ingredience:
100 guzené slaniny
5 ksšpekáčku
5 ksvajec
2 ksmenší cibule
2-3 dl mléka
1 lžícenasekané petrželky a pažitky
1/2 balíčkustaršího tvrdšího toastového chleba nebo bílého pečiva
špetka muškátového květu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na tenké nudličky dáme do studené pánve, rozehřejeme ji, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Pak přidáme oloupané, na kolečka nakrájené špekáčky, krátce prohřejeme, pánev stáhneme z tepla a směs trochu opepříme
3. Toastový chléb nebo pečivo nakrájíme na hrubé kusy a promícháme s připravenými špekáčky
4. Tuto směs rozložíme do dortové formy vyložené pečicím papírem, zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci, na drobno nasekanými bylinkami, solí, mletým pepřem a muškátovým květem
5. Dáme do trouby a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova
6. Podáváme se zeleninovým salátem teplý i studený.

Doporučení:

Můžeme několik koleček špekáčku rozložit na povrch koláče před pečením, utvoří se hezká mozaika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy