REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagetový quiche s rajčátky a hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z listového těsta plněný vařenými špagetami promíchanými se šunkou, hráškem a strouhaným sýrem, zalitý rozšlehanými vejci se smetanou, zdobený rajčátky.


Ingredience:
300 glistového těsta
250 gšpaget + voda
200 gšunky
200 gzakysané smetany
100 gnastrouhané goudy
100 gmraženého hrášku
4ksvajec
cherry rajčátka, nebo klasická velká rajčata
hrst nasekané petrželky
máslo na formu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu na skus, scedíme je a necháme okapat
2. Listové těsto rozválíme na kulatý plát, vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu a těsto vidličkou propícháme
3. Uvařené špagety promícháme s na drobno nakrájenou šunkou, rozmrazeným hráškem a polovinou na jemno nastrouhaným sýrem, rozložíme na těsto ve formě, potom zalijeme osolenými i opepřenými vejci důkladně rozšlehanými v zakysané smetaně
4. Nakonec špagety poklademe přepůlenými cherry rajčátky, nebo plátky velkých rajčat, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a na jemno nasekanou petrželkou, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme asi 40 minut.

Doporučení:

Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy