REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělský nakládaný sýr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je na nakládanou nivu, rokfór nebo gorgonzolu. Vhodná příloha k jemným masům, nebo ho použijeme místo bylinkového másla, či jako doplněk k sýrům podávaným (ve Španělsku) po hlavním chodu.


Ingredience:
500 gnivy, rokfóru nebo gorgonzoly
3 kscibulky
1,5 dlšpanělského vína sherry
1 hrstjader vlašských ořechů
hrubě drcený černý pepř

Postup:

1. Do keramické mísy s pokličkou (kameňáku na nakládání nebo zavařovací sklenice se skleněnou pokličkou) naklademe vrstvy sýra nakrájeného na 1 cm silné plátky a nadrobno nakrájenou cibuli, každou vrstvu posypeme pepřem a pokropíme sherry
2. Navrch naklademe jádra vlašských ořechů
3. Přikryjeme pokličkou a v chladu necháme 3-4 dny odležet, než sýr získá patřičné aróma.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy