Tradiční španělský vánoční dezert z medu, cukru, mandlí a dalších surovin.
Ingredience:
300 g | mandlí |
250 g | medu |
100 g | cukru |
1 ks | bílku |
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu | |
voda na spaření | |
pečící papír |
Postup:
1. Mandle spaříme, pak je oloupeme a vysušíme, nakonec je umeleme
2. Do malého hrnce dáme med a cukr, zahříváme, dokud se nerozpustí
3. Přidáme spařenou a nastrouhanou citrónovou kůru a umleté mandle
4. Bílek ušleháme do tuhé pěny, přidáme ho k mandlové směsi a důkladně promícháme
5. Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme směs
6. Nechám na chladném místě ztuhnout, pak turrón nakrájíme na proužky.