Plát bramborového těsta naplněný směsí z anglické slaniny, paprik, žampionů a dalších ingrediencí, stočený do rolády a po ztuhnutí nakrájený na plátky.
Ingredience:
1,2 kg | brambor |
250 g | tatarské omáčky |
150 g | anglické slaniny |
150 g | žampionů |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | vegety |
1 lžíce | nasekané bazalky a rozmarýnu |
3 ks | rajčat |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
pepř | |
salát na ozdobu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky, které dáme vařit do osolené vody do měkka
2. Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampiony, očištěné na nudličky nakrájené papriky, na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájené oloupané stroužky česneku a omytá na menší kousky nakrájená rajčata, pak společně vše podusíme, dochutíme vegetou i pepřem a necháme vychladnout
3. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme, potom je navrstvíme na jednu půlku utěrky, přikryjeme druhou polovinou utěrky a pomocí válečku rozválíme na tenký plát, pak utěrku odkryjeme, na plát rovnoměrně naneseme připravenou směs a opět pomocí utěrky zavineme
4. Roládu dáme do ledničky, necháme zatuhnout, vychlazenou nakrájíme na plátky a podáváme s tatarskou omáčkou na lístcích zeleného salátu, posypané na jemno nasekanými čerstvými bylinkami.