REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělská bramborová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát bramborového těsta naplněný směsí z anglické slaniny, paprik, žampionů a dalších ingrediencí, stočený do rolády a po ztuhnutí nakrájený na plátky.


Ingredience:
1,2 kgbrambor
250 gtatarské omáčky
150 ganglické slaniny
150 gžampionů
2 lžíceoleje
1 lžícevegety
1 lžícenasekané bazalky a rozmarýnu
3 ksrajčat
3 ksstroužků česneku
2 ksčervené papriky
1 kscibule
pepř
salát na ozdobu
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky, které dáme vařit do osolené vody do měkka
2. Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampiony, očištěné na nudličky nakrájené papriky, na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájené oloupané stroužky česneku a omytá na menší kousky nakrájená rajčata, pak společně vše podusíme, dochutíme vegetou i pepřem a necháme vychladnout
3. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme, potom je navrstvíme na jednu půlku utěrky, přikryjeme druhou polovinou utěrky a pomocí válečku rozválíme na tenký plát, pak utěrku odkryjeme, na plát rovnoměrně naneseme připravenou směs a opět pomocí utěrky zavineme
4. Roládu dáme do ledničky, necháme zatuhnout, vychlazenou nakrájíme na plátky a podáváme s tatarskou omáčkou na lístcích zeleného salátu, posypané na jemno nasekanými čerstvými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy