REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky s cottage

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z bramborového těsta, plněné švestkami, servírované pocukrované a posypané sýrem, polité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
1 kgšvestek
1 kelímeksýru Cottage
moučkový cukr na posypání
polohrubá mouka na vál a na pomoučení těsta
máslo na přelití
Na těsto:
800 gbrambor + voda
300 ghrubé mouky
2 ksvajec
špetka kypřicího prášku do pečiva
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, horké brambory v míse rozmačkáme a zapracujeme do nich hrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vejce
2. Těsto dáme na pomoučený vál, prohněteme ho, uděláme z něho váleček, pak odkrajujeme malé kousky, které nejprve poprášíme moukou, pak do každého kousku zabalíme švestku a pomoučenou rukou knedlíky zakulatíme
3. Vždy asi 15 knedlíků najednou vhodíme do vroucí osolené vody, vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu, pak knedlíky vyjmeme, vodu opět přivedeme k varu a zavaříme do ní další dávku knedlíků
4. Horké knedlíky upravíme na talíře, pocukrujeme, posypeme čerstvým sýrem Cottage a polijeme rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Knedlíky jsou skvělé i posypané strouhaným tvarohem nebo přelité kysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy