Zkoušeli jste někdy uvařit rizoto ze špaldových krup? Pokud ne, máte nyní jedinečnou možnost osvěžit si své kulinářské umění a zařadit surovinou, s níž nejspíše moc často nepracujete. V receptu najdete také další zajímavou ingredienci – pastu v přepuštěném másle z medvědího česneku od firmy dobroTY z Ráje, za nimiž stojí Martina Papežíková. Lákavě zelené dochucovadlo podobné pestu se může pochlubit ziskem značky Regionální potravina v Libereckém kraji. Můžete ho použít také do salátů, těstovin, polévek, na grilované maso… zkrátka kamkoliv.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
500 g | špaldových krup |
50 g | dlouho zrajícího tvrdého sýra |
50 g | másla |
1 sklenička | produktu „Pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku“ od firmy dobroTY z Ráje |
4 ks | vejce |
2 ks | šalotky |
voda | |
pepř | |
ocet | |
sůl |
Postup:
- Na troše másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme propláchlé kroupy a nalijeme 500 ml vody. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas promícháme.
- Na zastřené vejce potřebujeme vodu s trochou octu. Ve vroucí vodě uděláme vír, vyklepneme vajíčko a necháme 3 minuty pošírovat.
- Teplé kroupy promícháme s pestem a na kostky nakrájeným máslem. Pro krémovou konzistenci můžeme přidat trochu vody.
Recept k článku: Recepty ze surovin ze sousedství
Poznámka:Zdroj textu i fotografie: www.regionalnipotravina.cz
Spaghetti s cherry rajčaty, zelenými fazolkami a kozím sýrem
Těstoviny s ořechovým pestem II.