REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spaghetti alla carbonara

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduché, rychlé a přitom úžasné jídlo. Uvařené špagety smíchané s vaječnými žloutky, pancettou, pecorinem, parmazánem a česnekem. Nebojte se těch syrových žloutků, pokud je smícháte s vařícími špagetami, vejce se tepelně upraví, zatáhnou a budou v pokrmu skvělé.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
500 gšpaget (z tvrdé semoliny)
150 gpancetty
60 gpecorina
50 gparmezánu + trochu na posypání
6 ksvaječných žloutků
1 ksstroužku česneku
olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. V misce rozšleháme žloutky, smícháme je s nastrouhaným parmezánem a pecorinem
2. Pancettu nakrájíme na kostičky nebo nudličky, na troše olivového oleje, pak pancettu opečeme spolu s rozmáčknutým stroužkem česneku, který ale vyjmeme, jakmile začne hnědnout
3. Do vařící, mírně osolené vody, hodíme špagety, uvaříme je tzv. na skus, hotové špagety scedíme, na dně trochu vody necháme, ihned špagety smícháme s horkým olejem a slaninou a žloutky (horké špagety a olej zajistí tepelné ošetření žloutků!)
4. Špagety po promíchání naservírujeme na talíře a podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.

Poznámka:

Pecorino je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka. Sýr má barvu smetanovou až sýrově světle žlutou. Chuť sýru je slaná, výrazně pikantní. Chuťově je podobný českému sýru Niva.Pancetta – V Itálii druh slaniny. Tento druh slaniny obsahuje proužky tuku a dodává mnoha tradičním pokrmům bohaté chuťové podtóny. Lze ho zakoupit ve velkých supermarketech a v obchodech s italskými lahůdkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy