REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s vepřovým masem a pestem z medvědího česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské těstoviny s kousky restovaného vepřového masa, pestem z rozmixovaného medvědího česneku a parmazánu.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
500 gšpaget
300 gvepřového karé
160 gtvrdého sýra (parmezán, gouda)
3 lžícepesta z medvědího česneku
2 ksšalotky
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme
2. Na olivovém oleji necháme zpěnit šalotku, přidáme maso a zarestujeme
3. V hrnci si uvaříme špagety na skus (al dente)
4. Po uvaření je slijeme, přidáme k masu, doplníme pestem, promícháme a ihned servírujeme
5. Sypeme sýrem
6. Medvědí pesto: olej, medvědí česnek, citronová šťáva, parmazán, sůl, piniové oříšky (vše rozmixujeme – poměry určíme dle chuti, měli bychom dosáhnout kašovité konzistence).

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy