Italské těstoviny s kousky restovaného vepřového masa, pestem z rozmixovaného medvědího česneku a parmazánu.
Ingredience:
Pro čtyři osoby: | |
500 g | špaget |
300 g | vepřového karé |
160 g | tvrdého sýra (parmezán, gouda) |
3 lžíce | pesta z medvědího česneku |
2 ks | šalotky |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme
2. Na olivovém oleji necháme zpěnit šalotku, přidáme maso a zarestujeme
3. V hrnci si uvaříme špagety na skus (al dente)
4. Po uvaření je slijeme, přidáme k masu, doplníme pestem, promícháme a ihned servírujeme
5. Sypeme sýrem
6. Medvědí pesto: olej, medvědí česnek, citronová šťáva, parmazán, sůl, piniové oříšky (vše rozmixujeme – poměry určíme dle chuti, měli bychom dosáhnout kašovité konzistence).
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.