Rychlý oběd nebo večeře. Uvařené špagety smíchané s pestem dochuceným česnekem a olivovým olejem, servírované s kousky orestované panenky, zdobené nastrouhanou nivou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | špaget |
150 g | vepřové panenky |
150 g | Nivy |
4 lžíce | bazalkového pesta |
3 lžíce | panenského olivového oleje + olej na orestování panenky |
3-4 ks | stroužky česneku |
voda na uvaření špaget | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu, většinou stačí je povařit 15 minut v mírně osolené vodě, pak je scedíme a necháme důkladně okapat.
- Pesto rozmícháme ve vetší míse s olivovým olejem a prolisovanými stroužky česneku.
- Panenku nakrájíme na proužky, ty osolíme, okořeníme pepřem, pak je zprudka orestujeme, na troše oleje, pěkně dozlatova.
- Čerstvě uvařené, scezené špagety promícháme v míse s připravenou pestovou směsí.
- Horké servírujeme na jednotlivé talíře, doplníme o orestované kousky panenky, zdobíme nastrouhanou nivou.
Recept na domácí pesto: Pesto