REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pesto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka vhodná k vařeným těstovinám různého typu.


Ingredience:
125 mlolivového oleje
3 lžícepiniových oříšků nebo mandlí
1/2 lžičkymořské soli
2-3 ksstroužky česneku
60 gparmazánu
mletý černý pepř
listy bazalky
sůl

Postup:

1. Lžíci olivového oleje rozehřejeme v pánvi s nepřilnavým povrchem
2. Přidáme piniové oříšky nebo mandle a 3 minuty restujeme
3. Oříšky s česnekem a solí rozmixujeme
4. Přidáme listy bazalky, zbylý olej a vše opět rozmixujeme do hladké pasty
5. Dochutíme pepřem, vmícháme nastrouhaný parmazán a můžeme servírovat s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy