REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pesto II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta známe italské omáčky. Je skvělá jak k těstovinám, tak na dochucení různých zeleninových salátů.


Ingredience:
100 mlřepkového oleje
50 mlolivového oleje
40 gbazalkových listů
30 gparmazánu v celku
20 gopečených piniových oříšků
1 ksstroužek česneku
1 lžícecitronové šťávy
sůl

Postup:

1. Parmazán nastrouháme, oloupaná česnek nasekáme
2. Do misky dáme na sucho opečené piniové oříšky, nastrouhaný parmazán, česnek, olejová a řepkový olej a lístky bazalky
3. Vše promícháme a ponorným mixérem rozmixujeme na pastu
4. Dle chuti pesto ochutíme citrónovou šťávou a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy