REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s pórkem a pažitkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené špagety promíchané se smetanou, pórkem a nastrouhaným sýrem, dochucené bylinkami a voňavým kořením.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gšpaget
200 gsmetany na šlehání ( 1 kelímek)
100 gstředně uleželého sýra gouda
80 gmásla nebo rostlinného tuku
1 svazekpažitky
1 svazekpórku
strouhaný muškátový oříšek
bílý mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Špagety vaříme 10 až 12 minut do měkka ve větším množství osolené vody
2. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, pažitku opereme, pórek a celou pažitku podusíme na pánvi v horkém tuku
3. Sýr nahrubo nastrouháme
4. Špagety scedíme, dáme krátce pod studenou tekoucí vodou a vyklopíme do pánve na pórek a pažitku
5. Přilijeme smetanu, vmícháme sýr a necháme jej roztavit
6. Nakonec pokrm osolíme a dochutíme pepřem a muškátovým oříškem.

Doporučení:

Jako další přísadu do tohoto pokrmu můžeme použít například sterilovaný hrášek nebo sterilované mrkvičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy