Uvařené těstoviny smíchané s omáčkou z rokety, česneku, nakrájených konzervovaných rajčat, citronové šťávy a oleje.
Ingredience:
500 g | špaget |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
5 lžic | olivového oleje |
3 lžíce | citronové šťávy |
80 g | rokety |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks (asi 500 g) | konzervy krájených rajčat v nálevu |
pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Stroužky česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky
2. Roketu očistíme, opereme, osušíme, lístky otrháme, posekáme na hrubo 3. Do mísy dáme roketu, česnek, krájená rajčata v nálevu, olivový olej, citronovou šťávu a vše dobře promícháme, poté omáčku osolíme, opepříme, přisladíme a necháme nejméně 30 minut rozležet
4. Mezitím uvaříme špagety podle návodu ve vroucí osolené vodě na skus, potom je scedíme, necháme okapat, vmícháme do připravené omáčky a podáváme.
Roketa versus Rukola – Roketa je blízkou příbuznou rukoly. Liší se tvarem listů, které jsou u rokety oválnější a bez ostrého vykrajování. Chuť mají podobnou, proto i použití v kuchyni je stejné.