Uvařené špagety smíchané s rukolou a marinovaným tuňákem, servírované posypané parmazánem.
Ingredience:
500 g | špaget |
300 g | filé z tuňáka |
130 g | rukoly |
40 g | strouhaného parmazánu |
100 ml | oleje |
50 ml | citronové šťávy |
2 lžíce | kaparů |
1 ks | stroužku česneku |
1/2 ks | svazku posekaného oregana |
mletý pepř | |
vods | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné filé z tuňáka omyjeme pod studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na malé kostky, pak rybu smícháme s olejem, oloupaným nasekaným stroužkem česneku, citronovou šťávou, oreganem a kapary, vše osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut rozležet v chladu 2. Mezitím rukolu očistíme, opereme, osušíme a posekáme
3. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu na skus, poté je scedíme, přičemž trochu vody zachytíme a dáme stranou, necháme okapat
3. Nakonec uvařené těstoviny promícháme s rukolou, marinovaným tuňákem a 3 lžícemi scezené vody, podle potřeby dochutíme
4. Před servírováním posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem.