Uvařené špagety promíchané se sýrovou omáčkou, servírované posypané česnekovými krutony vyrobenými z kostiček opečené veky.
Ingredience:
500 g | špaget |
150 g | veky |
100 g | másla |
100 g | strouhaného parmazánu |
3 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Veku zbavíme kůrky a nakrájíme ji na kostičky, stroužky česneku oloupeme, 1 podélně rozpůlíme a ostatní nasekáme na drobno
2. V pánvi na 40 g rozehřátého másla osmahneme půlený česnek společně s kostičkami veky dozlatova
3. Zbylé rozehřáté máslo zpěníme s posekaným česnekem, přidáme na jemno nastrouhaný parmazán a za stálého míchání ohříváme 2 minuty
4. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, poté je scedíme (přičemž zachytíme 100 ml vody) a necháme okapat, pak špagety přidáme k sýrové omáčce, vmícháme vodu z těstovin, osolíme a opepříme
5. Podáváme posypané česnekovými krutony.