Jednotlivé porce špaget přelité tomatovou omýčkou, ozdobená tvrdým sýrem a olivami. Vhodná úprava na Halloween.
Ingredience:
750 g | špaget |
750 g | sterilovaných rajčat |
70 g | mladé cibule |
50 g | rajčatového protlaku |
150 ml | extra panenského olivového oleje |
6-8 ks | stroužků česneku |
1 svazek | bazalky |
limetka nebo citron na dochucení | |
mletý bílý pepř | |
sůl | |
na ozdobení tvrdý sýr, černé olivy a kečup |
Postup:
1. Nakrájíme rajčata, cibuli, bazalku a česnek (jeden stroužek a pár listů bazalky si schováme na později)
2. Vše vložíme do mísy, osolíme a opepříme, promícháma, po chvíli přidáme protlak prošlehaný s olejem
3. Špagety uvaříme podle návodu, tzv. al dente, tedy pevné na skus
4. Rozehřejeme trochu oleje, prolisueme zbývající česnek a necháme ho zezlátnout
5. Do pánve vsypeme těstoviny, zamícháme a prohřejeme
6. Na talíř naservírujeme špagety, opatrně je přelijeme rajčatovou omáčkou, každou porci ještě ozdobíme podle obrázku, aby talíř připomínal strašidýlko.