Těstoviny servírované promíchané s orestovanou pancettou nebo anglickou slaninou, vajíčky, smetanou a parmazánem.
Ingredience:
400 g | špaget |
200 g | pancetty nebo anglické slaniny |
80 g | nastrouhaného parmazánu |
125 ml | smetany |
3 ks | stroužky česneku |
3 ks | celá vejce |
2 ks | žloutky |
1 lžíce | olivového oleje |
mletý černý pepř | |
sůl | |
voda na uvaření těstovin |
Postup:
- Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, pak je propláchneme teplou vodou, scedíme a necháme v teple.
- Na pánvičce s nepřilnavým povrchem na středním plameni rozpálíme olivový olej.
- Přidáme pancettu nebo anglickou slaninu rozkrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky, restujeme za občasného míchání 5 minut.
- Česnek odstraníme, snížíme plamen a do pánve přidáme teplé špagety.
- V misce vyšleháme žloutky, přidáme celá vejce, smetanu a 3/4 nastrouhaného parmazánu (ingredience by měly mít pokojovou teplotu), osolíme, dochutíme pepřem.
- Vaječnou směs nalijeme na špagety v pánvičce, kterou jsme sundali ze zdroje tepla, špagety mícháme (prohazujeme), aby se nám omáčka důkladně s těstovinami promíchala, vajíčka však nesmějí ztuhnout.
- Špagety Carbonara servírujeme posypané zbylým parmazánem.