Těstoviny servírované promíchané s orestovanou pancettou nebo anglickou slaninou, vajíčky, smetanou a parmazánem.
Ingredience:
400 g | špaget |
200 g | pancetty nebo anglické slaniny |
80 g | nastrouhaného parmazánu |
125 ml | smetany |
3 ks | stroužky česneku |
3 ks | celá vejce |
2 ks | žloutky |
1 lžíce | olivového oleje |
mletý černý pepř | |
sůl | |
voda na uvaření těstovin |
Postup:
1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, pak je propláchneme teplou vodou, scedíme a necháme v teple
2. Na pánvičce s nepřilnavým povrchem na středním plameni rozpálíme olivový olej
3. Přidáme pancettu nebo anglickou slaninu rozkrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky, restujeme za občasného míchání 5 minut
4. Česnek odstraníme, snížíme plamen a do pánve přidáme teplé špagety
5. V misce vyšleháme žloutky, přidáme celá vejce, smetanu a 3/
4 nastrouhaného parmazánu (ingredience by měly mít pokojovou teplotu)
6. Osolíme, dochutíme pepřem
7. Vaječnou směs nalijeme na špagety v pánvičce, kterou jsme sundali ze zdroje tepla, špagety mícháme (prohazujeme), aby se nám omáčka důkladně s těstovinami promíchala, vajíčka však nesmějí ztuhnout
8. Špagety Carbonara servírujeme posypané zbylým parmazánem.