REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety Carbonara

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny servírované promíchané s orestovanou pancettou nebo anglickou slaninou, vajíčky, smetanou a parmazánem.


Ingredience:
400 gšpaget
200 gpancetty nebo anglické slaniny
80 gnastrouhaného parmazánu
125 mlsmetany
3 ksstroužky česneku
3 kscelá vejce
2 ksžloutky
1 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
sůl
voda na uvaření těstovin

Postup:

1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, pak je propláchneme teplou vodou, scedíme a necháme v teple
2. Na pánvičce s nepřilnavým povrchem na středním plameni rozpálíme olivový olej
3. Přidáme pancettu nebo anglickou slaninu rozkrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky, restujeme za občasného míchání 5 minut
4. Česnek odstraníme, snížíme plamen a do pánve přidáme teplé špagety
5. V misce vyšleháme žloutky, přidáme celá vejce, smetanu a 3/
4 nastrouhaného parmazánu (ingredience by měly mít pokojovou teplotu)
6. Osolíme, dochutíme pepřem
7. Vaječnou směs nalijeme na špagety v pánvičce, kterou jsme sundali ze zdroje tepla, špagety mícháme (prohazujeme), aby se nám omáčka důkladně s těstovinami promíchala, vajíčka však nesmějí ztuhnout
8. Špagety Carbonara servírujeme posypané zbylým parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy