REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šalvějová kuřecí stehýnka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečená kuřecí stehýnka s lístky šalvěje a česnekem, servírovaná s podušenou zeleninou.


Ingredience:
4 kscelých kuřecích stehen
2 ksstroužků česneku
12 kslístků šalvěje
4 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na zeleninovou směs:
100 gvypeckovaných černých oliv
50 gvelkých kaparů
2 lžíceolivového oleje
2 lžíceocta balsamica
1 lžícecukru
4 ksrajčat
1 ksžluté papriky
1 ksmalá cuketa
1 kscibule
1 kslilku
1/2 ksřapíkatého celeru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí stehýnka očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem je rozpůlíme v kloubu mezi horní a dolní částí, oloupaný česnek nakrájený na plátky společně s lístky šalvěje zasuneme pod kůži stehýnek, osolíme, opepříme, naskládáme do máslem vymazané zapékací misky, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 30-40 minut)
2. Lilek s cuketou omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na kolečka, řapíkatý celer a očištěnou papriku na větší kousky
3. Na rozehřátém oleji nejdříve orestujeme nakrájený lilek, pak přidáme připravenou zbylou zeleninu a krátce ještě orestujeme
4. Rajčata spařená v horké vodě oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, přidáme do hrnce k zelenině, vmícháme ocet, cukr, podle potřeby osolíme, opepříme a krátce vše pod pokličkou podusíme
5. Ke konci dušení přidáme olivy, kapary, zlehka promícháme a podáváme k pečeným kuřecím stehýnkům.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy