REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šalvějová kuřecí stehýnka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečená kuřecí stehýnka s lístky šalvěje a česnekem, servírovaná s podušenou zeleninou.


Ingredience:
4 kscelých kuřecích stehen
2 ksstroužků česneku
12 kslístků šalvěje
4 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na zeleninovou směs:
100 gvypeckovaných černých oliv
50 gvelkých kaparů
2 lžíceolivového oleje
2 lžíceocta balsamica
1 lžícecukru
4 ksrajčat
1 ksžluté papriky
1 ksmalá cuketa
1 kscibule
1 kslilku
1/2 ksřapíkatého celeru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí stehýnka očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem je rozpůlíme v kloubu mezi horní a dolní částí, oloupaný česnek nakrájený na plátky společně s lístky šalvěje zasuneme pod kůži stehýnek, osolíme, opepříme, naskládáme do máslem vymazané zapékací misky, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 30-40 minut)
2. Lilek s cuketou omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na kolečka, řapíkatý celer a očištěnou papriku na větší kousky
3. Na rozehřátém oleji nejdříve orestujeme nakrájený lilek, pak přidáme připravenou zbylou zeleninu a krátce ještě orestujeme
4. Rajčata spařená v horké vodě oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, přidáme do hrnce k zelenině, vmícháme ocet, cukr, podle potřeby osolíme, opepříme a krátce vše pod pokličkou podusíme
5. Ke konci dušení přidáme olivy, kapary, zlehka promícháme a podáváme k pečeným kuřecím stehýnkům.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy