Na kousky uvařené špagety, promíchané s rozehřátým máslem, navrstvené spolu s kousky opečeného nebo vařeného vepřového masa do zapékací misky, zapečené zalité vejci rozšlehanými v mléce.
Ingredience:
300 g | vařeného nebo pečeného vepřového masa |
200 g | špaget |
100 g | strouhaného tvrdého sýra |
30 g | másla |
5 lžic | mléka |
2 lžíce | oleje |
1 ks | menší cibule |
1-2 ks | vejce |
voda | |
olej na vymazání zapékací misky | |
sůl |
Postup:
1. Špagety rozlámeme na menší kousky a uvaříme je v mírně osolené vodě doměkka
2. Měkké špagety propláchneme pod vlažnou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat, pak je promícháme s rozehřátým máslem
3. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s nesekanou cibulí, osmahnutou na rozpáleném oleji
4. Zapékací misku vymažeme olejem a vrstvíme do ní střídavě špagety a maso, vrchní část by měly tvořit špagety
5. Naplněnou misku zalijeme osoleným vejcem rozšlehaným v mléce, pokrm zapečeme dozlatova
6. Hotové, ještě horké špagety hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme s celerovým salátem.