REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagetový nákyp ze zbytků masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kousky uvařené špagety, promíchané s rozehřátým máslem, navrstvené spolu s kousky opečeného nebo vařeného vepřového masa do zapékací misky, zapečené zalité vejci rozšlehanými v mléce.


Ingredience:
300 gvařeného nebo pečeného vepřového masa
200 gšpaget
100 gstrouhaného tvrdého sýra
30 gmásla
5 lžicmléka
2 lžíceoleje
1 ksmenší cibule
1-2 ksvejce
voda
olej na vymazání zapékací misky
sůl

Postup:

1. Špagety rozlámeme na menší kousky a uvaříme je v mírně osolené vodě doměkka
2. Měkké špagety propláchneme pod vlažnou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat, pak je promícháme s rozehřátým máslem
3. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s nesekanou cibulí, osmahnutou na rozpáleném oleji
4. Zapékací misku vymažeme olejem a vrstvíme do ní střídavě špagety a maso, vrchní část by měly tvořit špagety
5. Naplněnou misku zalijeme osoleným vejcem rozšlehaným v mléce, pokrm zapečeme dozlatova
6. Hotové, ještě horké špagety hojně posypeme nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Podáváme s celerovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy