REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sójový guláš s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sójové kostky podušené na cibulovém základě spolu s houbami, klobásou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
200 g sójových kostek
200 g hub
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička majoránky
1/2 lžičkykmínu
2-3 lžícehladké mouky
3 lžíceoleje
1 lžícegrilovacího koření
4 kskuliček černého pepře
2 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
1 ksostravské klobásy
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do misky dáme sójové kostky, posypeme grilovacím kořením, zalijeme vodou, dobře promícháme a takto namočené necháme dvě hodiny nabobtnat
2. Na rozpáleném oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme namočené sójové kostky i s nálevem, ochutíme mletou paprikou, celým pepřem, novým kořením, kmínem, majoránkou, bobkovým listem, podle potřeby přidáme vodu, přiklopíme a chvíli dusíme
3. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, klobásu na kolečka, přimícháme k sójovému masu, dochutíme solí, mletým pepřem a dusíme ještě asi 30 minut
4. Nakonec guláš zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v troše vody a ještě několik minut povaříme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo pečivo.

Poznámka:

Chuť guláše můžeme zjemnit zakysanou smetanou nebo sladkou smetanou, kterou do něj vmícháme na konci vaření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy