Pečené (sušené) bílkové cukroví ochucené mletými vlašskými ořechy a pistáciemi.
Ingredience:
150 g | pískového cukru |
100 g | mletých vlašských ořechů |
50 g | mletých nesolených pistácií |
3 ks | bílků |
1 ks | sáčku vanilinového cukru |
Postup:
1. Bílky ušleháme s vanilínovým cukrem a polovinou pískového cukru do tuha, přidáme zbylý pískový cukr a šleháme, až vznikne pevná směs
2. Nakonec zlehka vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy a na jemno mleté nesolené pistácie
3. Sněhovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na 2 plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme pusinky
4. Vložíme do nepředehřáté trouby a pečeme při 100 °C zhruba 30 minut, pak troubu vypneme a v zavřené troubě necháme cukroví minimálně 4 hodiny (nejlépe do druhého dne) sušit.