Upečené bílkové cukroví nazdobené krémem, polité čokoládovou polevou.
Ingredience:
4 ks | bílků |
300 g | moučkového cukru |
150 g | mletých lískových ořechů |
Na krém: | |
500 ml | mléka |
400 g | másla |
120 g | cukru krupice |
2 ks | sáčků vanilkového pudinkového prášku |
rum podle chuti | |
Na dohotovení: | |
3 ks | balíčku čokoládové polevy |
Postup:
1. Bílky s moučkovým cukrem ušleháme v parní lázni dohusta
2. Pak vmícháme na jemno mleté lístkové ořechy a pomocí cukrářského sáčku na vymazaný plech tvarujeme oválky, které pečeme při 120-150 °C 15 minut
3. Mezitím na krém svaříme mléko s krupicovým cukrem a vanilkovými pudinkovými prášky do tuha, za občasného promíchání necháme vychladnout a potom vmícháme změklé máslo a podle chuti rum
4. Na oválky nastříkáme připravený krém a polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.