V troubě upečené marokánky ze sněhové hmoty.
Ingredience:
350 g | cukru krupice |
350 g | mletých lískových oříšků |
150 g | bílků |
50 g | hladké mouky |
150 ml (asi) | vody |
Postup:
1. V míse vyšleháme bílky s 1/
3 krupicového cukru do tuhé sněhu
2. Zbylý krupicový cukr dáme do kastrůlku, zalijeme ho vodou, promícháme a zahřejeme na teplotu asi 115 °C
3. Tento horký cukerný rozvar pak lijeme za stálého šlehání tenkým praménkem do tuhého sněhu a šleháme tak dlouho, dokud není sníh studený
4. Nakonec do sněhové hmoty vmícháme vařečkou prosátou hladkou mouku a na jemno mleté lískové oříšky, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (nebo použijeme jen lžičku) a na plech vyloženým pečicím papírem vytvoříme malé hrudky
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 150-160 °C a pečeme tak dlouho, až mají hnědé okraje, od plechu marokánky odlupujeme za tepla špachtlí (studené by se lámaly).