REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhové marokánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené marokánky ze sněhové hmoty.


Ingredience:
350 gcukru krupice
350 gmletých lískových oříšků
150 gbílků
50 ghladké mouky
150 ml (asi)vody

Postup:

1. V míse vyšleháme bílky s 1/
3 krupicového cukru do tuhé sněhu
2. Zbylý krupicový cukr dáme do kastrůlku, zalijeme ho vodou, promícháme a zahřejeme na teplotu asi 115 °C
3. Tento horký cukerný rozvar pak lijeme za stálého šlehání tenkým praménkem do tuhého sněhu a šleháme tak dlouho, dokud není sníh studený
4. Nakonec do sněhové hmoty vmícháme vařečkou prosátou hladkou mouku a na jemno mleté lískové oříšky, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (nebo použijeme jen lžičku) a na plech vyloženým pečicím papírem vytvoříme malé hrudky
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 150-160 °C a pečeme tak dlouho, až mají hnědé okraje, od plechu marokánky odlupujeme za tepla špachtlí (studené by se lámaly).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy