REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Snack pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizza trochu jinak. Malé oválné placky z pizza těsta obložené různými ingrediencemi a upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Recept na těsto 10 ks:
1 kghladké mouky
1/2 kskostky kvasnic
0,5 lvlažné vody
0,05 lrostlinného oleje
špetka vegety
špetka soli
další ingredience dle chuti a stavu ledničky

Postup:

1. Do mísy od hnětače nasypeme mouku, rozdrobené kvasnice, špetku soli a vegety
2. Přilijeme olej, vodu a necháme 10 minut uležet,pak uhněteme těsto
3. Po vykynutí těsta (cca 1,5 h) naporcujeme bochánky o váze 200 g a necháme půl hodiny pracovat
4. Jednotlivé porce rozválíme na plechu potřeném olejem do obdélníku tak, že těsto má tloušťku cca 2-3 mm
5. Vzniklou placku potřeme kečupem a osázíme plátky salámu, šunky…

a dalšími ingrediencemi dle chuti
6. Vršek těsta posypeme sýrem a špetkou vegety
7. Postup opakujeme u ostatních kusů s tím,že náplň jednotlivých snacků může být samozřejmě různá
8. Na plechu vyrovnané pizzy zasypeme pizza kořením a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C, 15 minut
9. Upečené dozlatova podáváme teplé nebo studené.

Doporučení:

Druhý den, např. někde na výletě, jsou snack pizzy také skvělé, nesmíte však zapomenout je přes noc zabalit do sáčku, aby nám neokoraly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy