Pizza trochu jinak. Malé oválné placky z pizza těsta obložené různými ingrediencemi a upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Recept na těsto 10 ks: | |
1 kg | hladké mouky |
1/2 ks | kostky kvasnic |
0,5 l | vlažné vody |
0,05 l | rostlinného oleje |
špetka vegety | |
špetka soli | |
další ingredience dle chuti a stavu ledničky |
Postup:
1. Do mísy od hnětače nasypeme mouku, rozdrobené kvasnice, špetku soli a vegety
2. Přilijeme olej, vodu a necháme 10 minut uležet,pak uhněteme těsto
3. Po vykynutí těsta (cca 1,5 h) naporcujeme bochánky o váze 200 g a necháme půl hodiny pracovat
4. Jednotlivé porce rozválíme na plechu potřeném olejem do obdélníku tak, že těsto má tloušťku cca 2-3 mm
5. Vzniklou placku potřeme kečupem a osázíme plátky salámu, šunky…
a dalšími ingrediencemi dle chuti
6. Vršek těsta posypeme sýrem a špetkou vegety
7. Postup opakujeme u ostatních kusů s tím,že náplň jednotlivých snacků může být samozřejmě různá
8. Na plechu vyrovnané pizzy zasypeme pizza kořením a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C, 15 minut
9. Upečené dozlatova podáváme teplé nebo studené.
Druhý den, např. někde na výletě, jsou snack pizzy také skvělé, nesmíte však zapomenout je přes noc zabalit do sáčku, aby nám neokoraly.