REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salámová pizza roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto poslední kousky jsem stačila vyfotit, po zbytku se u nás doma jen zaprášilo! Recept pro ty, co mají rádi slané rolády.


Ingredience:
Rozpis na dvě rolády:
Na těsto:
500 ghladké mouky
25 gdroždí
2,5-3 dclvody
1 lžíceolivového oleje
1 lžícesoli
Na náplň:
1 sklenicesladkého kečupu
1 baleníkoření na pizzu, nebo jiné oblíbené koření
salám, olivy, sýr dle chuti a další ingredience dle libosti
bylinková sůl

Postup:

1. Mouku promícháme se solí, droždím, olejem i vodou, vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou kynout tak 40-50 minut, pak těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každého vyválíme, nejlépe na pomoučené pracovní ploše, tenký plát
2. Každý plát potřeme kečupem, posypeme bylinkovou solí a případně dalším kořením a poklademe kolečky salámu, nastrouhaným sýrem, olivami … nakonec opatrně stočíme do tvaru rolády
3. Připravené rolády potřeme olejem a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut dozlatova.

Doporučení:

Náplň můžeme dát opravdu podle svých chutí nebo stavu ledničky, prostě vše, co běžně dáváme i na klasickou pizzu.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy