REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salámová pizza roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto poslední kousky jsem stačila vyfotit, po zbytku se u nás doma jen zaprášilo! Recept pro ty, co mají rádi slané rolády.


Ingredience:
Rozpis na dvě rolády:
Na těsto:
500 ghladké mouky
25 gdroždí
2,5-3 dclvody
1 lžíceolivového oleje
1 lžícesoli
Na náplň:
1 sklenicesladkého kečupu
1 baleníkoření na pizzu, nebo jiné oblíbené koření
salám, olivy, sýr dle chuti a další ingredience dle libosti
bylinková sůl

Postup:

1. Mouku promícháme se solí, droždím, olejem i vodou, vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou kynout tak 40-50 minut, pak těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každého vyválíme, nejlépe na pomoučené pracovní ploše, tenký plát
2. Každý plát potřeme kečupem, posypeme bylinkovou solí a případně dalším kořením a poklademe kolečky salámu, nastrouhaným sýrem, olivami … nakonec opatrně stočíme do tvaru rolády
3. Připravené rolády potřeme olejem a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut dozlatova.

Doporučení:

Náplň můžeme dát opravdu podle svých chutí nebo stavu ledničky, prostě vše, co běžně dáváme i na klasickou pizzu.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy