REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá salámová pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Není to sice originální italský recept, ale tato rychlá pizza chutná také skvěle! Jde o těsto promíchané s práškem do pečiva a proto nemusí kynout.


Ingredience:
Na těsto:
350 ghladké mouky
80 gchladného másla
200 mlmléka nebo podmáslí
2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
mouka na vál
Na dohotovení:
150 gkoleček tvrdého salámu
80 gstrouhaného tvrdého sýra
80 grajčatového protlaku nebo kečpu
4 lžičkysušeného oregana
4 ksrajčat
(koření na pizzu)
pepř
sůl

Postup:

1. Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme mléko a máslo a vše vypracujeme na hladké těsto
2. Troubu předem nastavíme a vyhřejeme na 225 °C, plech vyložíme pečícím papírem
3. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly, každou část pak vyválíme na pomoučeném vále do kulatého tvaru o průměru cca 15 cm, opatrně je přendáme na plech
4. Těsta potřeme kečupem nebo rajským protlakem smíchaným s oreganem, pepřem a solí (můžeme použít i speciální koření přímo na pizzu)
5. Omytá, osušená rajčata nakrájíme na kolečka a poklademe je na potřené korpusy, které dále doplníme kolečky salámu a hojně posypeme nastrouhaným sýrem (můžeme posypat i zbylým oreganem)
6. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pizzy pečeme tak 12-15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy