REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Super rychlá pizza z pánve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na pizzu připravené v robotu na sekání, rozválené, rozložené na pánvi na mírném zdroji tepla, potřené rajčatovou omáčkou, obložené uzeninou, mozzarellou, fenyklovými semínky, chilli papričkou a parmazánem, zapečené pod grilem v troubě dozlatova. Recept podle Jamie Olivera.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrneksamokypřící mouky
1/2 hrnkuvody
pár kapek olivového oleje
špetka soli
Na rajčatovou omáčku:
1 plechovkaloupaných rajčat
1 ksstroužek česneku
několik lístků čerstvé bazalky
několik kapek vinného octa
trochu olivového oleje
špetka soli
Na dohotovení:
80 gmozzarelly
50 gnastrouhaného parmazánu
1 lžičkafenyklových semínek
6-8 kskoleček tvrdého salámu
1 kssušené nebo čerstvé chilli papričky
několik kapek olivového oleje

Postup:

1. Připravíme si robot s nádobou na sekání, nasypeme do ní samokypřící mouku, přidáme špetku soli a pár kapek olivového oleje, přístroj zapneme a pozvolna do něj přiléváme vodu, jakmile spotřebujeme všechnu vodu a těsto bude jedna velká koule, máme hotovo
2. Těsto vytáhneme z nádoby a na pomoučeném vále nebo jiné tvrdé desce prohněteme, po chvíli z něj vyválíme tenký plát velký o něco více, než pánev, na které budeme pizzu připravovat
3. Velkou mělkou pánev dáme na opravdu mírný zdroj tepla, pokapeme ji olivovým olejem a těsto z válu opatrně přeneseme na teplou pánev a necháme chvíli pracovat
4. Do nádoby mixéru vyklopíme plechovku s rajčaty i s nálevem, přidáme prolisovaný stroužek česneku, několik listů bazalky, špetku soli, pár kapek vinného octa a olivového oleje, vše rozmixujeme, 1/
4 množství omáčky použijeme na pizzu, zbytek si necháme na pozdější vaření
5. Pizzu na pánvi potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme kolečky salámu, kousky mozzarelly, posypeme fenyklovými semínky, nasekanou chilli papričkou a nastrouhaným parmazánem, pizzu na závěr zakápneme olivovým olejem, to vše děláme stále na pánvi, která je umístěná na mírném zdroji tepla
6. Hotovou pizzu spolu s pánví přemístíme do trouby pod dobře rozehřátý gril a zapékáme na největší možnou teplotu 4 až 5 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy