REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Super rychlá pizza z pánve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na pizzu připravené v robotu na sekání, rozválené, rozložené na pánvi na mírném zdroji tepla, potřené rajčatovou omáčkou, obložené uzeninou, mozzarellou, fenyklovými semínky, chilli papričkou a parmazánem, zapečené pod grilem v troubě dozlatova. Recept podle Jamie Olivera.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrneksamokypřící mouky
1/2 hrnkuvody
pár kapek olivového oleje
špetka soli
Na rajčatovou omáčku:
1 plechovkaloupaných rajčat
1 ksstroužek česneku
několik lístků čerstvé bazalky
několik kapek vinného octa
trochu olivového oleje
špetka soli
Na dohotovení:
80 gmozzarelly
50 gnastrouhaného parmazánu
1 lžičkafenyklových semínek
6-8 kskoleček tvrdého salámu
1 kssušené nebo čerstvé chilli papričky
několik kapek olivového oleje

Postup:

1. Připravíme si robot s nádobou na sekání, nasypeme do ní samokypřící mouku, přidáme špetku soli a pár kapek olivového oleje, přístroj zapneme a pozvolna do něj přiléváme vodu, jakmile spotřebujeme všechnu vodu a těsto bude jedna velká koule, máme hotovo
2. Těsto vytáhneme z nádoby a na pomoučeném vále nebo jiné tvrdé desce prohněteme, po chvíli z něj vyválíme tenký plát velký o něco více, než pánev, na které budeme pizzu připravovat
3. Velkou mělkou pánev dáme na opravdu mírný zdroj tepla, pokapeme ji olivovým olejem a těsto z válu opatrně přeneseme na teplou pánev a necháme chvíli pracovat
4. Do nádoby mixéru vyklopíme plechovku s rajčaty i s nálevem, přidáme prolisovaný stroužek česneku, několik listů bazalky, špetku soli, pár kapek vinného octa a olivového oleje, vše rozmixujeme, 1/
4 množství omáčky použijeme na pizzu, zbytek si necháme na pozdější vaření
5. Pizzu na pánvi potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme kolečky salámu, kousky mozzarelly, posypeme fenyklovými semínky, nasekanou chilli papričkou a nastrouhaným parmazánem, pizzu na závěr zakápneme olivovým olejem, to vše děláme stále na pánvi, která je umístěná na mírném zdroji tepla
6. Hotovou pizzu spolu s pánví přemístíme do trouby pod dobře rozehřátý gril a zapékáme na největší možnou teplotu 4 až 5 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy