REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Super rychlá pizza z pánve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na pizzu připravené v robotu na sekání, rozválené, rozložené na pánvi na mírném zdroji tepla, potřené rajčatovou omáčkou, obložené uzeninou, mozzarellou, fenyklovými semínky, chilli papričkou a parmazánem, zapečené pod grilem v troubě dozlatova. Recept podle Jamie Olivera.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrneksamokypřící mouky
1/2 hrnkuvody
pár kapek olivového oleje
špetka soli
Na rajčatovou omáčku:
1 plechovkaloupaných rajčat
1 ksstroužek česneku
několik lístků čerstvé bazalky
několik kapek vinného octa
trochu olivového oleje
špetka soli
Na dohotovení:
80 gmozzarelly
50 gnastrouhaného parmazánu
1 lžičkafenyklových semínek
6-8 kskoleček tvrdého salámu
1 kssušené nebo čerstvé chilli papričky
několik kapek olivového oleje

Postup:

1. Připravíme si robot s nádobou na sekání, nasypeme do ní samokypřící mouku, přidáme špetku soli a pár kapek olivového oleje, přístroj zapneme a pozvolna do něj přiléváme vodu, jakmile spotřebujeme všechnu vodu a těsto bude jedna velká koule, máme hotovo
2. Těsto vytáhneme z nádoby a na pomoučeném vále nebo jiné tvrdé desce prohněteme, po chvíli z něj vyválíme tenký plát velký o něco více, než pánev, na které budeme pizzu připravovat
3. Velkou mělkou pánev dáme na opravdu mírný zdroj tepla, pokapeme ji olivovým olejem a těsto z válu opatrně přeneseme na teplou pánev a necháme chvíli pracovat
4. Do nádoby mixéru vyklopíme plechovku s rajčaty i s nálevem, přidáme prolisovaný stroužek česneku, několik listů bazalky, špetku soli, pár kapek vinného octa a olivového oleje, vše rozmixujeme, 1/
4 množství omáčky použijeme na pizzu, zbytek si necháme na pozdější vaření
5. Pizzu na pánvi potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme kolečky salámu, kousky mozzarelly, posypeme fenyklovými semínky, nasekanou chilli papričkou a nastrouhaným parmazánem, pizzu na závěr zakápneme olivovým olejem, to vše děláme stále na pánvi, která je umístěná na mírném zdroji tepla
6. Hotovou pizzu spolu s pánví přemístíme do trouby pod dobře rozehřátý gril a zapékáme na největší možnou teplotu 4 až 5 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy