REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Super rychlá pizza z pánve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na pizzu připravené v robotu na sekání, rozválené, rozložené na pánvi na mírném zdroji tepla, potřené rajčatovou omáčkou, obložené uzeninou, mozzarellou, fenyklovými semínky, chilli papričkou a parmazánem, zapečené pod grilem v troubě dozlatova. Recept podle Jamie Olivera.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrneksamokypřící mouky
1/2 hrnkuvody
pár kapek olivového oleje
špetka soli
Na rajčatovou omáčku:
1 plechovkaloupaných rajčat
1 ksstroužek česneku
několik lístků čerstvé bazalky
několik kapek vinného octa
trochu olivového oleje
špetka soli
Na dohotovení:
80 gmozzarelly
50 gnastrouhaného parmazánu
1 lžičkafenyklových semínek
6-8 kskoleček tvrdého salámu
1 kssušené nebo čerstvé chilli papričky
několik kapek olivového oleje

Postup:

1. Připravíme si robot s nádobou na sekání, nasypeme do ní samokypřící mouku, přidáme špetku soli a pár kapek olivového oleje, přístroj zapneme a pozvolna do něj přiléváme vodu, jakmile spotřebujeme všechnu vodu a těsto bude jedna velká koule, máme hotovo
2. Těsto vytáhneme z nádoby a na pomoučeném vále nebo jiné tvrdé desce prohněteme, po chvíli z něj vyválíme tenký plát velký o něco více, než pánev, na které budeme pizzu připravovat
3. Velkou mělkou pánev dáme na opravdu mírný zdroj tepla, pokapeme ji olivovým olejem a těsto z válu opatrně přeneseme na teplou pánev a necháme chvíli pracovat
4. Do nádoby mixéru vyklopíme plechovku s rajčaty i s nálevem, přidáme prolisovaný stroužek česneku, několik listů bazalky, špetku soli, pár kapek vinného octa a olivového oleje, vše rozmixujeme, 1/
4 množství omáčky použijeme na pizzu, zbytek si necháme na pozdější vaření
5. Pizzu na pánvi potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme kolečky salámu, kousky mozzarelly, posypeme fenyklovými semínky, nasekanou chilli papričkou a nastrouhaným parmazánem, pizzu na závěr zakápneme olivovým olejem, to vše děláme stále na pánvi, která je umístěná na mírném zdroji tepla
6. Hotovou pizzu spolu s pánví přemístíme do trouby pod dobře rozehřátý gril a zapékáme na největší možnou teplotu 4 až 5 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy