REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp upečený v troubě a ozdobený šlehačkou.


Ingredience:
Na krém:
1/4 lsladké smetany
3 ksžloutků
1 lžícehladké mouky
vanilka
Na tření:
100 gcukru krupice
20 ghladké mouky
20 gmásla
5 ksvajec
Na zdobení:
1/4 lšlehačky
30 gmletého cukru

Postup:

1. Sladkou smetanu, žloutky, hladkou mouku a vanilku ušleháme v hrnku metlou, pak postavíme hrnek do hrnce s vařící vodou a na plotně šleháme, až krém zhoustne
2. Potom krém necháme vychladnout
3. V míse umícháme cukr a žloutky dohusta, přidáme vychladlý vařený krém a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a hladkou moukou vysypané formy a pečeme 1/
2-3/
4 hodiny
5. Studený nákyp ozdobíme slazenou šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy