REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Souflé s banánem a malinami (nákyp)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný nákyp ze žloutkovo-smetanového krému a sněhu z bílků. Krátce zapečený a zdobený sezónním ovocem.


Ingredience:
Suroviny na cca 8 porcí (záleží na velikosti formiček):
150 mlmléka
100 mlsmetany
100 gcukru
15 gmouky
10 gškrobu
4 ksžloutků (100 g)
4 ksbílků (120 g)
šťáva a kůra z 1/2 citronu
maliny (jahody) na ozdobení
rozmixovaný banán

Postup:

1. Smetanu s mlékem svaříme v rendlíku a přidáme do mísy k rozšlehané směsi ze 4 žloutků, 50 g cukru, 15 g mouky a 10 g škrobu
2. Tekutinu vrátíme zpět do rendlíku a vaříme cca 5 minut
3. Necháme vychladit a smícháme s rozmixovaným banánem a šťávou a kůrou z 1/
2 citronu
4. Krém můžeme hned zpracovat, nebo ho uložit až na 3 dny do lednice
5. Poté ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a 50 g cukru
6. Vmícháme ho ke žloutkovému krému
7. Formičky nebo šálky vymažeme máslem, vysypeme krystalovým cukrem a dáme do lednice vychladit
8. Poté plníme – vyboucháme bubliny, horní okraj zarovnáme nožem a vkládáme do dobře vyhřáté trouby na 200 °C
9. Po uzavření trouby snižujeme teplotu na 190 °C – horkovzduch
10. Pečeme cca 10 – 12 minut
11. Servírujeme s malinami ihned po vytažení z trouby a pocukrujeme.

Poznámka:

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy