REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Souflé s banánem a malinami (nákyp)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný nákyp ze žloutkovo-smetanového krému a sněhu z bílků. Krátce zapečený a zdobený sezónním ovocem.


Ingredience:
Suroviny na cca 8 porcí (záleží na velikosti formiček):
150 mlmléka
100 mlsmetany
100 gcukru
15 gmouky
10 gškrobu
4 ksžloutků (100 g)
4 ksbílků (120 g)
šťáva a kůra z 1/2 citronu
maliny (jahody) na ozdobení
rozmixovaný banán

Postup:

1. Smetanu s mlékem svaříme v rendlíku a přidáme do mísy k rozšlehané směsi ze 4 žloutků, 50 g cukru, 15 g mouky a 10 g škrobu
2. Tekutinu vrátíme zpět do rendlíku a vaříme cca 5 minut
3. Necháme vychladit a smícháme s rozmixovaným banánem a šťávou a kůrou z 1/
2 citronu
4. Krém můžeme hned zpracovat, nebo ho uložit až na 3 dny do lednice
5. Poté ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a 50 g cukru
6. Vmícháme ho ke žloutkovému krému
7. Formičky nebo šálky vymažeme máslem, vysypeme krystalovým cukrem a dáme do lednice vychladit
8. Poté plníme – vyboucháme bubliny, horní okraj zarovnáme nožem a vkládáme do dobře vyhřáté trouby na 200 °C
9. Po uzavření trouby snižujeme teplotu na 190 °C – horkovzduch
10. Pečeme cca 10 – 12 minut
11. Servírujeme s malinami ihned po vytažení z trouby a pocukrujeme.

Poznámka:

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy