REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladká mísa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny vařené v horkém mléce s cukrem a skořicí, vyskládané v míse spolu se švestkami, zalité vejci rozšlehanými s cukrem a skořicí, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gšvestek
500 gnudlí
130 gcukru
4 ksvejce
1,5 lmléka
1 lžičkaskořice
strouhaný muškátový oříšek

Postup:

1. Do vroucího litru mléka vsypeme nudle, nebo jiný typ krátkých těstovin a za občasného míchání vaříme 12 minut
2. Přimícháme 50 g cukru a trochu nastrouhaného oříšku
3. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky
4. Do vymaštěné nákypové formy střídavě navrstvíme nudle a švestky
5. Ve zbylém mléce s 50 g cukru rozšleháme vejce a přidáme půl lžičky skořice, tekutinou zalijeme nudle a dáme do trouby předehřáté na 180-190 °C, pečeme asi 45 minut
6. Zbytek cukru promícháme se skořicí a směsí posypeme upečený nákyp.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy