Těstoviny vařené v horkém mléce s cukrem a skořicí, vyskládané v míse spolu se švestkami, zalité vejci rozšlehanými s cukrem a skořicí, zapečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | švestek |
500 g | nudlí |
130 g | cukru |
4 ks | vejce |
1,5 l | mléka |
1 lžička | skořice |
strouhaný muškátový oříšek |
Postup:
1. Do vroucího litru mléka vsypeme nudle, nebo jiný typ krátkých těstovin a za občasného míchání vaříme 12 minut
2. Přimícháme 50 g cukru a trochu nastrouhaného oříšku
3. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky
4. Do vymaštěné nákypové formy střídavě navrstvíme nudle a švestky
5. Ve zbylém mléce s 50 g cukru rozšleháme vejce a přidáme půl lžičky skořice, tekutinou zalijeme nudle a dáme do trouby předehřáté na 180-190 °C, pečeme asi 45 minut
6. Zbytek cukru promícháme se skořicí a směsí posypeme upečený nákyp.