REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanový dort s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený smetanovou náplní s kousky malin, povrch ozdobený malinami a dortovým želé.


Ingredience:
Rozpis na 12 dílů:
180 ghladké mouky
120 gmásla
60 gmoučkového cukru
1 lžícestrouhané citronové kůry
1 ksvejce
moučkový cukr na formu
olej na formu
Na náplň:
400 gmalin
150 gmoučkového cukru
400 mlzakysané smetany
250 mlsmetany ke šlehání
1 lžícecitronové šťávy
8 ksplátků želatiny
1 kssáčku dortového želé

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem na vál, přidáme změklé, na kousky nakrájené máslo, citronovou kůru, rozklepnuté vejce a ze směsi vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut odležet do ledničky, pak těsto rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm a vyložíme jím dno dortové formy
2. Těsto dobře propícháme vidličkou, pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut, ve formě necháme vychladnout, pak vyndáme, formu umyjeme, osušíme, pak ji vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a korpus vložíme zpět
3. Připravíme si náplň tak, že smetanu vyšleháme, spojíme se zakysanou smetanou, přimícháme citronovou šťávu a moučkový cukr 4. Želatinu zalijeme asi 100 ml studené vody, necháme zhruba 8 – 10 minut bobtnat, pak ji zahřejeme a ještě horkou vmícháme do připravené náplně
5. Dvě třetiny očištěných malin opatrně zamícháme do náplně, nalijeme ji na korpus a celý dort dáme do lednice ztuhnout
6. Pak na jeho povrch poklademe zbylé maliny a ty ještě lehce potřeme připraveným dortovým želé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy