REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanový dezert ve stylu Halloween

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanový dezert inspirovaný slavnou italskou Panna Cottou, ozdobený jako strašidelné oko. Vhodná součást hallowýnského menu.


Ingredience:
6 ksplátků želatiny
6 lžiccukru krupice
1 lsmetany
Na ozdobu:
6 ksoříšků v čokoládě
2 kskiwi
Na jahodové pyré:
300 gjahod (mražené)
1 lžícetekutého medu
1 lžícelimetkové šťávy

Postup:

1. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí, přitom ji postupně zahříváme na 70-80 °C, ne více, nesmí se vařit!
2. Želatinu namočíme do vody, necháme ji nabobtnat
3. Okapanou želatinu přidáme do mléka, necháme ji zcela rozpustit, smetanu stále udržujeme na 70-80 °C
4. Směs nalijeme do vhodných misek a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet
5. Smetanové dezerty postupně vyklopíme na dezertní talířky, na každý kopeček poklademe kolečko kivi a jeden oříšek v čokoládě, kolem rozetřeme jahodové pyré.

Příprava jahodového pyré:
Jahody necháme částečně rozpustit, pak je rozmixujeme spolu s medem a limetkovou šťávou na pyré.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy